Strijd en Heling: De Reis door Onzekerheid

Zoals ik al aangaf in mijn vorige blogpost loopt onze reis naar een tweede kindje weer heel anders dat je normaal verwacht/ hoopt. Na mijn laatste miskraam werd mijn menstruatie ongewoon intens, met overmatig bloedverlies en stolsels die wel tien dagen aanhielden. En na deze menstruaties bleef ik ook telkens maar bloeden. Omdat dit ook mijn 3e miskraam was, leidde dit tot een bezoek aan de herhaalde miskramen polie in het Erasmus.

De artsen suggereerden een bloedonderzoek en een 3D-echo om eventuele afwijkingen te onderzoeken, vooral gezien ons eerste gezonde kindje. Het bloedonderzoek toonde een afwijking, maar dit kon te maken hebben met de nasleep van de miskraam. Rond 13 januari moet dit opnieuw getest gaat worden. De 3D-echo, gepland voor 1 februari, kan meer duidelijkheid geven over de vorm van mijn baarmoeder. Er is me nu al door 2 verschillende artsen verteld dat ik hoogstwaarschijnlijk inderdaad een afwijkende baarmoeder vorm heb.

Wat ik me vooral afvraag, is of deze afwijking aangeboren is of dat hier weer een andere oorzaak achter zit. Gedurende dit onzekere wachten zorg ik intensief voor mezelf, zoek ik steun bij een mede-reiziger die ik via Instagram ontmoette, en koester ik de hoop op antwoorden.

In samenwerking met mijn lieve sister hebben wij dat ook besloten om Healing Heart & Womb Circles ta gaan faciliteren voor vrouwen die een miskraam hebben meegemaakt. Als jij, net als wij, de stilte wilt doorbreken en heling zoekt, sluit je dan aan bij onze cirkels. Hier bieden we een veilige ruimte waar delen gelijkstaat aan helen, en waar we samen kracht putten uit liefdevolle verbinding.

Stuur mij een berichtje als je hier meer over wilt weten, je bent niet alleen en hoeft het ook zeker niet alleen te doen.